Hem » Produkter » Akrylskyltar

Akrylskyltar

Akrylskyltar i standardformat med förborrade hål för skyltfästen och distanser. Storlekarna är anpassade efter de vanligaste skyltformaten för att kunna kombineras med andra skyltar.

Formaten är rektangulära samt ovala. Akrylen finns i klar eller matt 5 och 10mm.

 

Vad är akryl
Polymetylmetakrylat (PMMA), i vardagligt tal akrylplast, är en termoplast som är känd även under handelsnamnen Bonoplex, Perspex och Plexiglas.

Akrylen har en mycket god åldersbeständighet och UV-beständighet, vilket gör plasten till ett hållbart material. Plasten är enkel att hantera och bearbeta och används ofta som ett alternativ till glas.

 

Rengöring, skötselråd

Akrylen är en hårdplast men trots det har den en mjukare yta. När man rengör akrylskyltarna är det viktigt att man använder ett milt medel, till exempel såpvatten i kombination med en mjuk trasa. Observera att man bör undvika är att använda en mikrofiberduk då dessa kan orsaka repor i glaset. När man är klar med rengöringen kan man torka av glaset med en mjuk tygtrasa eller mjukbehandlat skinn så som sämskskinn.

Akrylen har en begränsad kemikaliebeständighet. Av denna anledning bör glaset inte ligga kvar och lufttorka i mer än 5 minuter i rengöringsmedel.

Undervarugrupper